Projecten en laureaten

In dit onderdeel geven we graag een weergave van de projecten en laureaten die ondersteund zijn geweest door de Anna Lindh Stichting.

Christmas Souk

Countdown to Christmas !

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Virtual Marathon 2021

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Name Goes Here

Burgercafé voor jongeren

Jamal Youssfi, artistiek directeur van de Compagnie Les Nouveaux Disparus, heeft een nieuw theaterwerk gecreëerd zonder grenzen, zonder dogmatisme, zonder vooroordelen. Maar met een hoop menselijkheid.

“Mons Fils, Ce Démon” werpt vragen op over terrorisme, maar vanuit het standpunt van de ouders van een zelfmoordterrorist. Met dit verhaal doorbreken we de stilte rond een maatschappelijk onderwerp waarover zelden wordt gesproken en openen we de dialoog om de ergernis te overwinnen en het publiek te betrekken in een complexe en kleurrijke reflectie.

Het doelpubliek zijn leerlingen van verschillende scholen en met verschillende onderwijsachtergronden, die het toneelstuk bijwonen en vervolgens deelnemen aan een discussie.

Ondersteunde projecten

Association Artistique Espèce d’Espace

Project Euromedcafé

Asbl Talia

Project Funduq, héritage, recherche et création

Young Arab Theatre Fund

Project Trapeze

De Young Arab Theatre Fund heeft haar naam gewijzigd naar Mophradat.

XIII editie van de Biennale voor Jonge Kunstenaars in Europa en het Middellandse Zeegebied – PUGLIA – 22-31 mei 2008: De Biennale 2008 bracht rond het thema “Notre diversité créative: kairos” 900 jonge kunstenaars samen uit 48 landen van de Europese Unie, de Balkan, het Midden-Oosten en de Mediterrane Regio. Voor België namen hieraan deel:

  • Kim Engels – fotografie
  • Veronique Le Boulengé – beeldende kunst
  • Giuliana Racco & Benoit Burquel – installatie 
  • Safar – hedendaagse muziek 
ENTP - European New Town Platform

ENTP – European New Town Platform is geselecteerd in het kader van de lokale acties van de oproep ‘Het vertrouwen herstellen. Bruggen heropbouwen’.

De actie wil een netwerk opzetten voor uitwisseling, overleg en discussie tussen plaatselijke overheden, ngo’s en onderzoekers in de Europese landen en de landen ten zuiden van de Middellandse Zee over manieren om het vertrouwen te herstellen en opnieuw bruggen te slaan tussen de bevolking en de steden aan beide kanten. Bovendien was het in het kader van dit initiatief mogelijk om in augustus 2009 een studiedag te organiseren in Brussel over het scheppen van vertrouwen voor het voorkomen van conflicten en in situaties na een conflict.

 Toegekend bedrag: € 3000

Voix de Femmes

Het project  Festival Voix de Femmes Euromed van Mediana werd geselecteerd in het kader van de oproep voor voorstellen voor projecten op lange termijn. Het festival  is een kunst- en cultuurevenement dat in de eerste plaats de rol en de plaats van de vrouw in de wereld wil opwaarderen. Tien dagen lang worden kunstenaressen, zangeressen, muzikantes, actrices, danseressen, choreografes, beeldend kunstenaressen, schrijfsters, journalistes en cineastes uit allerlei culturen uitgenodigd voor een verblijf waarbij ze workshops begeleiden, deelnemen aan ontmoetingen, werk tentoonstellen en concerten en voorstellingen geven.  Het gaat dus duidelijk om een dynamiek waarbij twee actieterreinen (culturele productie en ideeën en ideologieën) elkaar onderling versterken. Het festival is vooral gericht op het publiek en niet alleen op de uitwisseling tussen artiestes achter gesloten deuren en helpt op die manier het beeld van vrouwen in de gastlanden op te waarderen.

Partner: Festival Voix des femmes asbl

Toegekend bedrag: € 92 727,03

Koninklijke Vlaamse Schouwburg

Project PASS van de  Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS), geselecteerd in het kader van Oproep tot voorstellen voor projecten op korte termijn. PASS (Performing Arts Summer School) wil de Palestijnse podiumproducties voorzien van eigentijdse informatie over theater en dans door een traject van workshops te organiseren in de Bezette Palestijnse Gebieden en in België, dat zich toespitst op een nieuwe generatie van Palestijnse podiumkunstenaars. De deelnemers zijn jongeren die blijk hebben gegeven van talent in een ruim gamma van podiumkunsten. Door middel van multidisciplinaire workshops met gevestigde podiumkunstenaars krijgen de deelnemers instrumenten voor creaties aangereikt en worden zij ook uitgedaagd om een rol te spelen als kunstenaar en burger in hun samenleving. Dit traject biedt in 2009 twee delen aan: PASS/Part IV in Birzeit, in de Bezette Palestijnse Gebieden (augustus 2009), uitmondend in de vertoning van een danstheatercreatie, en PASS/Part V in Brussel, België (oktober tot december 2009), een combinatie van ‘artistiek toerisme’ en individuele en collectieve workshops. Partner: Les Ballets C de la B.

Toegekend bedrag: € 10.738

Laureaten

Laureaat 2007: Jan Willems “Women empowerment in the Middle East”, Theatre Days Production

The Euro-Mediterranean Award for Dialogue Between Cultures is een organisatie van de Anna Lindh Foundation en de Fondazione Mediterraneo. De award bekroont realisaties van individuen en organisaties die de dialoog in de Euromediterrane regio promoten.

Laureaat 2007, Jamila Zekhnini, “MusulWomen: what do they want?”, Agenda Interculturel, CBAI

The Euromed Journalist Prize for Cultural Diversity bekroont uitzonderlijke journalistieke producties die bijdragen tot een beter begrip van de culturele diversiteit in de Euromediterrane regio. Deze internationale competitie wordt georganiseerd door de Anna Lindh Foundation en de International Federation of Journalists (IFJ)

Laureaat 2006, Hugues Dorzée, “Ataturk’s Turkey, Devout Republic”, Le Soir

“Journalistiek is voor mij meer dan een baan, het is een passie, een dagelijks avontuur. Wat drijft mij? Contact met mensen, kennismaken met zeer diverse achtergronden, schrijven, zoeken naar , het plezier van leren en meer leren … “

Get in Touch. Get Involved.

“Youth is happy because it has the capacity to see beauty. Anyone who keeps the ability to see beauty never grows old.”
― Franz Kafka

Liedekerkestraat 9, 1210 Sint-Joost-ten-Node, België

Bel ons: +32 2 219 11 98

alicia@lesnouveauxdisparus.com

1 + 5 =