Fondation euro-méditerranéenne pour le dialogue entre les cultures

Voorbereidende vergadering conferentie-debat van 15 september

Posted on 14/08/2014

Beste leden van het Belgisch netwerk van de Anna Lindh Stichting,

 

Op 15 september (van 9-30u tot 13.30u) zal de Anna Lindh stichting een conferentie-debat organiseren in de Congreszaal van het Huis van de Parlementsleden. Met dit evenement willen we de ALS en het Belgisch netwerk bekend maken bij een breed publiek en bij politici. We hebben de eer om de voorzitter van de Anna Lindh Stichting, André Azoulay en uitvoerend directeur, Andreu Claret te mogen ontvangen.  We hopen dat jullie talrijk deelnemen aan dit evenement. Als bijlage vindt u de uitnodiging.

 

De conferentie zal opgedeeld worden in drie delen:

  • Voorstelling van de ALS en het rapport over interculturele tendensen in de Euro-Mediterrane regio door Andreu Claret
  • Voorstelling van de interculturele acties van het Belgisch netwerk van de ALS door enkele leden van ons netwerk
  • «De dialoog tussen culturen in de Euromed regio: de lange weg van de Anna Lindh Stichting» door André Azoulay

Om dit evenement te organiseren nodig ik jullie uit voor een voorbereidende vergadering. De bedoeling is de richting die we met het debat willen nemen samen te bespreken, alsook samen na te denken over de vragen die we aan de panelleden zullen stellen. Het panel zal samengesteld worden ui Mr. Claret, Mr. Azoulay, Roel Deseyn (federaal volksvertegenwoordiger, lid van de raad van bestuur bij MEDEA) en een lid van het Belgisch netwerk.

 

Gelieve vóór 22 augustus uw aanwezigheid te bevestigen via doodle. Ik zal jullie nog de plaats van de vergadering bevestigen, het zal afhangen van het aantal deelnemers. Voor verdere informatie kunt u me gerust contacteren.