Euro-Mediterraanse Stichting voor de dialoog tussen culturen

Kinderparlement

Posted on 29/04/2014

De Anna Lindh Stichting heeft in 2013 een Belgisch project van de organisatie « le Monde des Possibles » financieel gesteund. Dit project werd georganiseerd in samenwerking met de «association Belgo Palestinienne», en de Basse Wez school in Luik en de organisatie Hanan in Gaza.

Het Kinderparlement is een project die de samenwerking tussen Palestijnse en Belgische kinderen voorstelt die tijdens “volwassen” lessen leren over het functioneren van het wetgevende orgaan en dit zelf beleven tijdens de sessies van het Kinderparlement. Zij worden uitgenodigd om zelf voorstellen in te dienen, te discussiëren volgens de spelregels zodat ze inzicht krijgen in het democratische proces en de functie van het maatschappelijk middenveld en lobbygroepen.

Waarom dit project ‘Kinderparlement’? De jongeren die in de kampen in Gaza in het centrale district (Al Nusayrat, Al Maghazi en Albrej) leven worden geconfronteerd met onmacht. De huidige traumatische ervaringen maken de situatie enkel erger. Het gebrek aan infrastructuur, scholen, werk en de neiging zich aan te sluiten bij extremistische groeperingen spoort sommige jongeren aan om te strijden voor een betere wereld door gebruik te maken van democratische middelen.

le parlement des enfants from anneso on Vimeo.

U vindt meer informatie op de website: http://leparlementdesenfants.wordpress.com/.