Euro-Mediterraanse Stichting voor de dialoog tussen culturen

Aankondiging van de nieuwe directeur en president van de Stichting Anna Lindh

Posted on 05/02/2015

De Raad van Bestuur van de Stichting Anna Lindh heeft vandaag unaniem beslist om Hatem Atallah ( Tunesië) te benoemen als de nieuwe directeur van de Stichting .

Hatem Atallah heeft een aanzienlijke internationale diplomatieke en management carrière geleid, onder meer als voormalig ambassadeur van Tunesië in het Verenigd Koninkrijk en als hoofd van de Tunesische vertegenwoordiging bij de Afrikaanse Unie.

Atallah zal als uitvoerend directeur de plaats van Andreu Claret ( Spanje) innemen die sinds 2008 directeur was. Hij zal ook vanaf volgende maand het internationale hoofdkwartier leiden van de  Stichting Anna Lindh in Alexandrië ( Egypte ).

Verder zal hij de nieuwe fase van het programma van de Stichting (2015-2017) leiden in nauwe samenwerking met Elisabeth Guigou, de nieuw verkozen president.

President Guigou verwelkomde Atallah ’s benoeming en onderstreepte het belang van het programma van de Stichting dat nu geconfronteerd wordt met een ongekend niveau van conflict en daden van extremisme.

 

Hatem-Attallah-450x222

publishable